Ga naar hoofdinhoud

‘Plaats voor mensen’ in hout

Architectenkantoor Architectus won er een (van de negentien) architectuurprijs mee, in de categorie ‘huivesting’: een vijflaags flatgebouw, afgetimmerd met prachtig donker gevelhout.

Het gebouw won een New Zealand Architects Award, die uitgedeeld wordt door het Kāhui Whaihanga New Zealand Institute of Architects. De jury die de prijs toekende wijdde veel woorden aan deze inzending, en stelt onder andere dat het een gelaagde, geïntegreerde ‘place for people’ is geworden, dit wooncomplex in de wijk Wynyard, aan het waterfront van Auckland, maakt deel uit van een herontwikkelproject van de wijk waarbij nieuwbouw en industriële oudbouw een samenspel met elkaar aangaan. De jury roemt de ongebruikelijk ruime balkons en de kindvriendelijkheid van het complex, dat tevens zeer duurzaam gebouwd schijnt te zijn.

Over de materialisering is helaas weinig te vinden. Dat de gevels en de voornoemde balkons rijkelijk bekleed zijn met hout van een opvallend warme kleur |(en let op de houten luiken) is duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer