Ga naar hoofdinhoud

Prijs voor TIJ van RAU en RO&AD

Alweer prijs voor een spectaculair houten gebouw waar architectenbureau RAU bij betrokken was. De vogelhut ‘Tij’, waarvoor Thomas Rau samenwerkte met RO&AD Architecten won architecten prijs AC19 in de categorie ‘Detail’.

RAU, het bureau van Thomas Rau, werd eerder deze week al door Architectenweb beloond omdat het het ‘Kantoorgebouw van het Jaar’ ontwierp: het Triodos-Bankgebouw in Driebergen waarvan de constructie vrijwel geheel uit (kruislaag- en gelamineerd) hout bestaat.

Het juryrappot over TIJ:
De jury van de ARC19 Detail Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaalconcept. Vogelobservatorium ‘Tij’ blinkt hierin uit. Daarnaast prijst de jury de duurzame visie die het project uitstraalt. De award heeft als doel het maatschappelijk belang van architectuur in het publieke leven te benadrukken.

Houtwereld deed al verslag van de ontwikkelingen rond TIJ, dat, mede door de specifieke deskundigheid van RO&AD Architecten een heel bijzonder staaltje houtbouw werd. Het Houtblad publiceerde in nummer 3 van dit jaar een groot feature-artikel over dit opvallende onopvallende bouwsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer