Ga naar hoofdinhoud

Restaurant in skigebied Canada

Het skigebied bij het stadje Bromont bij de top van de Mont Brome in Quebec (Canada) heeft deze winter een nieuw restaurant gekregen, Chalet du Sommet. De houten binnenbekleding van het gebouw is mooi van onderaf te zien.

Het ontwerp van het restaurant is van het bureau Lemay uit Montreal. Het enorme witte dak lijkt boven het gebouw te zweven en de helft van de benedenverdieping van het restaurant lijkt in de berg te verdwijnen. Volgens de architecten is er daarom op afstand niet meer te zien dan een witte lijn.

Van binnen moest het restaurant een warm gevoel geven. De architecten gebruikten daarom veel hout. Door het gebruik van hout en de grote glazen wanden staan de gasten doorlopend in contact met de natuur. Naast het restaurant ontwierp Lemay ook andere faciliteiten ter plaatse zoals een aangebouwde stoeltjeslift, een garage voor onderhoudsvoertuigen en een onthaalpaviljoen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer