Ga naar hoofdinhoud

Robin Wood in Amsterdam heeft zijn eigen tiny wood

Alweer staat een houten gebouw in de planning voor Amsterdam. Op een centrale plaats op IJburg staat in 2024 een drielaags woonblok met een plint van zeven meter hoog waarin winkels, bedrijven en horeca gevestigd worden. Het is een modulaier gebouw volgens het open building-principe.

Het nieuwe gebouw wil de toegang tot het Santa Monica van Amsterdam zijn: bij het metrostation stap je een wereld van actief buitenleven in, onder andere omdat je er kunt aanleggen en wegvaren met je bootje. Het gebouw, ontwikkeld door Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling, ANA Architecten, en een organisatie die zich MAMA Pioneers noemt, zal voor het overgrote deel uit hout bestaan, volgens modulebouw. Verder zal er veel gerecylede materialen worden toegepast.
De woningen worden volgens het Open Building-principe gemaakt: de ruimten zijn vrij indeelbaar en de soortenrijkdom aan in het blok te realiseren woningen is ook heel groot.
Het gebouw moet duidelijk meer worden dan zomaar een woongebouw, zo is het tiny forrest, een soort stadsbos op miniformaat op de verdieping gepland en wordt de ruimte daar zo ingedeeld dat de bewoners worden uitgenodigd om actief te bewegen en elkaar te ontmoeten. Zo moeten de bewoners van het gebouw een shared-living-community worden, iets waaraan het bureau Ziegler Gautier nu al gaat beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer