Ga naar hoofdinhoud

Rotterdam krijgt houten Tree House naast Centraal Station

De strijd tussen 020 en 010 komt op scherp te staan. Rotterdam gaat een gebouw realiseren dat als het klaar is het hoogste hybride gebouw van Nederland zal zijn. Ontwikkelaar Provast en het Britse PLP wonnen de prijsvraag met hun plan voor het Delftseplein.

Terwijl in Amsterdam op dit moment wordt gebouwd aan HAUT, een hybride (deels hout, deels beton) woontoren van 73 meter, die bij gereedkomen het hoogste hybride gebouw ter wereld moet worden, gaat binnen afzienbare tijd de bouw van het Tree House beginnen, dat 140 meter hoog moet worden. Het nieuwe gebouw komt naast het Rotterdamse Centraal Station te staan, dat door V-Architecten destijds van een indrukwekkende met hout bekleedde overkapping werd voorzien. Pikant: HAUT is door V-Architecten ontworpen. Het Tree House is een ontwerp van PLP Architecture.

Tree House moet in 2024 af zijn en zal dan bestaan uit een betonnen kern met daaromheen een houten constructie. Er komen 275 appartementen in en 15.000 vierkante meter kantooroppervlak. Opvallend aan het ontwerp is dat het veel glas in de gevel zal hebben en houtbekleedde balustrades die op verschillende plaatsen aan de buitenzijde met elkaar verbonden zijn met trappen. Uitpandige terassen zullen beplant worden met struiken en zelfs bomen. Dat het pand ook verder bijzonder duurzaam zal worden, onder andere met hemelwateropvang, staat buiten kijf.

Eén reactie op “Rotterdam krijgt houten Tree House naast Centraal Station

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer