Ga naar hoofdinhoud

’s wereld grootste houtmoduleschool opgeleverd

De grootste, geheel uit houten modules gebouwde school ter wereld staat sinds kort in Frankfurt en opent dit schooljaar haar deuren. In het gebouw is ruim 5000 kubieke meter hout verwerkt.

De leerlingen van het Adornogymnasium kunnen in september al aan de slag in hun deel van het gebouw, waarvan de bouw pas vorig jaar september begonnen is. De andere vleugel van het gebouw heet toepasselijk ‘Holzhausenschule’. Daar kunnen de lessen komende januari beginnen, meldt Journal Frankfurt. In totaal zullen er cica 2000 leerlingen tegelijk les hebben gedurende minstens een decennium.

Frankfurt heeft een voor Duitsland bijzonder groot aantal kinderen en jeugdigen binnen de gemeentegrenzen. Die moeten allemaal in fijne schoolgebouwen les krijgen. De verwachting is dat de bevolkingsgroei pover enige tijd zal afnemen en dan is zoveel schoolruimte niet meer nodig.

Daarvoor is dit gebouw, ontworpen door Architekturbüro Gmp, en gebouwd door het Zwitserse bedrijf Erne Holzbau, bijzonder geschikt. De 350 houtmodules (van 19 meter lang) die voor het project gebruikt zijn, totale bouwkosten 50 miljoen euro, kunnen bij einde gebruik betrekkelijk eenvoudig losgekoppeld worden en voor andere doeleinden ingezet op andere plekken.

De toegepaste 5000 kubieke meter hout bespaart volgens de rekenmodule van het Centrum Hout, evenveel CO2 als een auto in ruim 27,4 miljoen autokilometers kan verrijden of 3631 huishoudens in een heel jaar aan elektriciteit kunnen verstoken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer