Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking in hout in Portland

De wereld leerde Portland in de Verenigde Staten kennen als een van de steden van het Black Lives Matter-protest. Lezers van Houtwereld.nl kennen de stad al langer door zijn vele bijzondere houtbouwprojecten. In 2023 verrijst er een wijk van houten flats van verschillende architecten.

De plannen voor de wijk werden al voor de covid-19 tijd bedacht, meldt de Business Tribune. Het initiatief is genomen door de plaatselijke projectontwikkelaar Noel Johnson, die er een goed plot voor vond. Het initiatief heet het Northbound Collaborative. Er werken vijf teams van architectenbureau’s aan mee, ieder met zijn eigen ontwerp, maar met als uitgangspunt dat alle gebouwen van hout  gemaakt zullen worden. Een ander uitganspunt is dat op het plot wordt gebowud volgens een schaakbord-indeling. Dat zorgt ervoor dat circa 40 procent van het oppervlak onbebouwd blijft en de appartementgebouwen een zeker voor de verhuurprijsklasse waar ze voor gebouwd worden, zeer ruim uitzicht zullen hebben, vrijwel rondom.

De deelnemende architectenkantoren zijn Waechter Architecture, Jones Architecture, Potestio Studio, Mildren Design Group en SERA Architects.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer