Ga naar hoofdinhoud

San Francisco heeft Californische primeur op clt-kantoorgebouw

Image by Steelblue

In heel Californië is nog niet eerder een kantoorgebouw van meerdere verdiepingen van CLT gebouwd. San Francisco heeft de primeur als begin volgend jaar 1 De Haro wordt opgeleverd

Vanuit Europa kijken we met interesse naar clt-projecten in Canada en de Verenigde Staten, maar ontwikkelaar SKSRE die dit gebouw van vier verdiepingen in San Francisco laat bouwen verwijst juist naar Europa waar het gebruik van clt voor gebouwen van meerdere verdiepingen gebruikelijk zou zijn.

Het ontwerp van One De Haro is van Pfau Long Arhitecture, een architectenbureau uit de stad dat gezien het protfolio op de website wel hier en daar een school en een huis van hout bouwde, maar nooit zo hoog en niet van clt. Dat komt overeen met de claim van SKSRE dat dit het eerste clt gebouw van meerdere verdiepingen in heel Californië is.

De ambities van ontwikkelaar en architect zijn hoog: BREEAM goud. De toepassing van hout en een dak voor zonnepanelen moeten die ambitie haalbaar maken. Overigens is de grondverdieping van het gebouw in beton uitgevoerd en extra verhoogd. Dat moet een werkplaats voor lichte industriële werkzaamheden worden, een garage volgens de renderings. De verdiepingen erboven zijn voor kantoorruimten bestemd.

Eén reactie op “San Francisco heeft Californische primeur op clt-kantoorgebouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer