Ga naar hoofdinhoud

Santpoortse bosvilla in bamboe

De materialisatie is voornamelijk beton, staal en glas. En toch geeft de pas opgeleverde familiewoning Villa Santpoort een ‘groene’ indruk. Doordat hij slim en fraai met bamboe is bekleed.

Architectenbureau DP6 ontwierp deze gezinswoning op een bosrijk plot in het nabij Amsterdam gelegen Santpoort. Het terrein was nogal verwilderd maar bleek over een majestueuze beukenlaan te beschikken en een grasveld dat zon-georiënteerd was. DP6 ‘vouwde’ de villa daar in een knik omheen zodat aan een wens van de familie: zo veel mogelijk privacy, tegemoet kon worden gekomen.
De gevel- en deels de plafondbekleding is van verduurzaamd bamboe dat kunstig ononderbroken van buiten naar binnen door lijkt te lopen, boven de glazen puien door. Het geeft een bijzonder effect bij avond als blijkt dat achter een deel van de bamboe lamellen een vide schuil blijkt te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer