Ga naar hoofdinhoud

Sanya Farm Lab

Sanya tentoonstellingsruimte

Onder de naam Sanya Farm lab is in Sanya op het tropische eiland Hainan een tentoonstellingsruimte van 4000 m² gerealiseerd. Het vier verdiepingen tellende gebouw is zodanig ontworpen dat het de klimaatkenmerken van Sanya combineert. Daarnaast integreert het regionale wetenschappelijke en technologische landbouwelementen én creëert een multifunctioneel onderzoekscomplex en commerciële tentoonstellingsruimte.

Clou Architecten uit Shanghai tekende voor het ontwerp van de ruimte voor hightech tentoonstellingen; nijvoorbeeld landbouwrobotica, indoor verticale landbouw enzovoorts. Daarbij is de architectuurstructuur in drie stappen gerealiseerd. Eerst is de openbare buitenruimte aangelegd. Vervolgens zijn de openbare buitenruimtes met elkaar verbonden door onder meer diverse trappen. Tot slot is het comfortniveau van de buitenruimte verbeterd.

Verbindende trappen

De 800 mm diepe structuur van het dakrooster reduceert de zonlichtabsorptie met 70%. Hiermee biedt het een beschutting voor het buitenplatform en draagt gelijktijdig bij aan natuurlijke ventilatie en een vrij uitzicht. De rasterstructuur is geïnspireerd op het traditionele huis van de Hainan Li-nationaliteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer