Ga naar hoofdinhoud

Schommelen in hergebruikt kruislaaghouten dozen

Een plek om mensen te ontmoeten of om juist al schommelend te genieten van het uitzicht. Somewhere Studio ontwierp het centrale punt van het FigmentNYC Arts festival in New York.

Het paviljoen, dat Salvage Swings heet, bestaat uit 12 repetitieve, maar wel steeds ten opzichte van elkaar gedraaide houten ‘dozen’ van kruislaaghout (clt) die aan de voor- en achterzijde open zijn. In de kubussen hangen slingers waarvan het zitgedeelte bestaat uit een deel dat uit de zijwand gezaagd is bij wijze van raam. Tussen de ruimten is dus uitwisseling mogelijk. In de randen zijn LED-lichtjes aangebracht die het geheel bij avond een feeëriek uiterlijk geven.

De kruislaaghouten panelen zijn gemaakt van hergebruikt hout, meer specifiek van hout dat afkomstig is van pallets waarop bouwmateriaal van een project op de universiteit van Arkansas vervoerd zijn. Dit vurenhout is op de faculteit waar de architecten van Somewhere Studio aan verbonden zijn verwerkt in kruislaaghouten panelen, meldt het Amerikaanse Architect Magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer