Ga naar hoofdinhoud

Schoolgebouw van hout en beton in Zwitserland

Morscher Architekten, Bern

Morscher Architecten heeft midden in het dorpscentrum van het Zwitserse Täuffelen een schoolgebouw vernieuwd en uitgebreid met behoud van de zo kenmerkende zakelijke bouwstijl uit de jaren 30.

De architecten maakten voor de uitbreiding van het gebouw gebruik van hout en beton. Voor beton werd vooral gekozen om aan te sluiten bij het bestaande betonnen gebouw.

De nieuwbouw ontstond door voorgefabriceerde betonblokken als puzzelstukken in elkaar te zetten. Tussen de blokken ontstonden ruimtes die gebruikt werden voor de technische installaties. Het gebouw heeft zeer grote ramen, het is dan ook zeer licht van binnen. Binnenin de school werd veel hout gebruikt om tegenwicht te bieden aan het koele beton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer