Ga naar hoofdinhoud

Segmentvormige boogdaken van hout

In het Bürgerpark in Lahr (Zwarte Woud, Duitsland) staat een groot complex met houten boogdaken. De architecten ontwierpen een langgerekt gebouw dat doet denken aan markthallen. Zij willen met hun ontwerp het samenzijn van mensen benadrukken.

Het gebouw herbergt een kinderdagverblijf, vijf zorggroepen en een museumruimte. Het is een ontmoetingsplek voor de lokale bevolking. Het complex wordt omringd door het vele groen van het park dat eromheen ligt. Om de overgang naar de groene omgeving zo vanzelfsprekend mogelijk te laten verlopen, koos se/arch Architecten voor een laag en ruimtelijk gebouw met veel natuurlijke materialen.

Lange galerijen flankeren het gebouw aan de lange zijden. Een atrium zorgt voor veel daglicht in het gebouw. De gebruikte materialen benadrukken het ruimtelijke van het gebouw. Tussen de constructie van verlijmde houten balken lopen geprefabriceerde houten ribelementen in boogvorm. Alle binnenmuren zijn bedekt met leembouwplaten die een positief effect hebben op het binnenklimaat. De daken van het complex zijn met groen bedekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer