Ga naar hoofdinhoud

Six Square huis met golvend dak

Six Square huis met golvend dak

Als eigentijdse tegenhanger van een boerderij in Bridgehampton (New York), ontwikkelde Young Projects het Six Square House. De nieuwe woning van 3.500 vierkante meter bevindt zich op hetzelfde terrein en wordt de primaire woning van de klant; de boerderij fungeert als gastenverblijf.

Six Square House bestaat uit zes 24’x24′ puntgevelmodules die mozaïekvormig rondom een centrale driehoekige binnenplaats zijn gerangschikt. Het overkoepelende dag verbindt de verschillende modules zodanig dat een hybride daklandschap ontstaat: rechte en golvende lijnen. Dit levert vanaf verschillende oogpunten onverwachte zichtlijnen op.

De gevels van het huis zijn bekleed met diepgrijs Accoya-hout met latten die aansluiten op het lamellendak. Het dak is vervaardigd van hetzelfde regenwerende materiaal. Hierdoor introduceert het architectenbureau Young Projects verticale strepen die beginnen bij de nok van het dak en via de gevel naar de grond lopen.

In zowel het exterieur als het interieur is gebruik gemaakt van cederhout dat ook in de oorspronkelijke boerderij is terug te vinden. Zo bekleedt het okerkleurige ceder de driehoekige binnenplaats en veranda maar ook de frames van naar buiten gerichte deuren en ramen. Verder is het interieur overwegend albasten en wit: muren en plafonds zijn gipspleister, vloeren en freeswerk zijn van wit eiken en essen en diverse planken zijn van licht marmer (Calacatta Caldia, Calacatta Gold, Mountain White, Olympian White).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer