Ga naar hoofdinhoud

Sprekers expertwebinar 14 mei bekend

Ook tijdens het expertwebinar van 14 mei, dat de titel ‘Bouwen met hout, hoe doe je dat?’ heeft, zullen mogelijk rivm-regels verhinderen dat alle sprekers in de studio aanwezig zijn. Het maakt ook dit webinar er niet minder interessant om.

Nederland kent veel architecten die al sinds jaar en dag bouwen met hout. Voornamelijk particuliere woningen in kruislaaghout en uiteraard ook wel wat meerlaagse gebouwen in houtskeletbouw. Er zijn veel grote projecten in houtbouw onderweg, maar veel daarvan ligt nog op de tekentafel. Paul de Ruiter Architects realiseerde onlangs twee zeer aansprekende gebouwen in (gedeeltelijke of bijna volledige) houtbouw: het Biosintrum in Oosterwolde, dat een Bouwprijs won, en het Unilever Food Innovation Center in Wageningen. Noud Paes, architect en partner in het kantoor, weet dus alles over grote houtconstructies, belastingen en de aansluiting op andere bouwmaterialen. Paes zal spreken tijdens het Expertwebinar.

De tweede spreker is Eric de Munck van het Centrum Hout. Hij geldt als een autoriteit op alle onderwerpen die met bosbeheer, bouwnormen en houtbouw te maken hebben. Sinds jaar en dag staat hij mensen te woord via de houtinformatielijn. Hij weet dus als geen ander welke vragen er leven en wat daar de antwoorden op zijn, of wie die antwoorden kan geven.

Vincent Raadschelders heeft een gelijknamig bouwadvieskantoor. Dat richt zich eigenlijk op algemeen bouwadvies maar houdt zich vrijwel uitsluitend bezig met houten constructies. Het aantal vragen om informatie is de laatste jaren zó gestegen dat Raadschelders heel moeilijk te bereiken is. In dit webinar deelt hij voor een keer een deel van zijn kennis. Hij heeft altijd meerdere projecten tegelijk lopen. Momenteel bouwt hij onder andere een woning van kruislaaghout op Sint Maarten en een beweegbaar brandscherm van kruislaaghout in het circustheater in Scheveningen.

Aanmelden voor het webinar van 14 mei gaat heel eenvoudig op deze pagina. Het webinar is gratis bij te wonen vanachter de eigen computer, laptop of tablet. Tijdens de live-uitzending om 12:30 uur kunt u via een chatfunctie vragen stellen aan collega’s van de sprekers.

Het vorige Expertwebinar, van 2 april, werd al door 1100 mensen bekeken en is nog altijd terug te kijken via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer