Ga naar hoofdinhoud

Staal en gerecycled hout voor project in Portland

Het Amerikaanse architectenbureau LEVER gebruikt staal en bestaand hout voor de transformatie van twee grote fabrieksgebouwen in Portland. De gebouwen worden gebruikt als creatieve werkruimten.

Het project, genaamd ‘Redfox Commons’, omvat 5574 vierkante meter oppervlakte. Lever Architecture gebruikte voor de buitenkant van de gebouwen voorgeroest staal. Ook de hellende daken zijn van staal. De originele houten spanten van de gebouwen bleven op hun plaats. Ze werden gezandstraald en bleven zichtbaar.

Gerecyclede planken

Het bouwteam recyclede rond de 1980 meter aan houten planken. De stukken hout werden bevestigd aan een nieuw constructiedeel. Dat constructiedeel is gemaakt van gelamineerde spanten. Het project won onlangs een designprijs van het American Institute of Architects.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer