Ga naar hoofdinhoud

Stalen huis op hsb en vol met eiken

Het uiterlijk van het bijzondere huis aan de Wittenvouwensingel van Utrecht trekt nationaal en internationaal aandacht: een huis van cortenstaal midden tussen de arbeiderswoningen uit circa 1900. Achter de voordeur is vooral hout.

De bewoners bouwden het huis grotendeels zelf. De heer des huizes, Ronald Manders heeft een staalbedrijf (Staalstudio) en het gezin heeft veel handige vrienden en vond het niet erg om lange tijd in de rommel en last van een verbouwing te wonen.

Zecc Architecten had er ondertussen ook nog een flinke klus aan, vooral om Welstand ervan te overtuigen dat de staalkleur mooi overeen komt met de omringende baksteen en er ook op andere punten in de maatvoering en volumes rekening wordt gehouden met inpassing in het straatbeeld.

Het stalen huis gaat zonder twijfel voor veel aandacht zorgen. Het gebouw bestaat uit een benedenverdieping van de oude garage die het ooit geweest is. Daarop is door aannemersbedrijf Bouwmaat twee verdiepingen gerealiseerd in houtskeletbouw. En door Manders, zijn echtgenote Hanne Caspersen en een heleboel vrienden is het interieur vormgegeven met gebruik van heel veel hout. Volgens het blad Bouwwereld, dat er in zijn nieuwste editie een artikel aan besteedt is er wel vier kuub eiken aan de wanden, kasten, trappen en andere interieuronderdelen opgegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer