Ga naar hoofdinhoud

Start-up plant boom-‘pods’ met drones

De Canadese start-up Flash Forest denkt een oplossing gevonden te hebben voor het zware en tijdrovende werk van het planten van bomen. Het bedrijf ontwikkelt een methode om met drones tot duizenden bomen per dag te planten.

De jonge enthousiastelingen achter Flash Forest, die bezig zijn om via crowdfunding ontwikkelingskapitaal te verwerven via Kickstart, vroegen zich af waarom in een wereld die wel het verwerken van hout verregaand geautomatiseerd heeft, het planten van bomen nog altijd handwerk is.

Hun oplossing bestaat uit een zware drone met een soort kanon aan boord, die geladen kan worden met ‘pods’-balletjes met boomzaad van verschillende boomsoorten omkleed met nutriënten voor de jonge boom. Bij een proefvlucht slaagde het team er in om 135 bomen in drie minuten te planten met één enkele drone in een project in de Amerikaanse staat Ontario waar in totaal 1.000 bomen per drone de grond in gingen. Het bedrijf denkt in volle operatie 100.000 bomen per dag te kunnen planten (gemiddeld 2.000 per hectare) met één enkele operator die meerdere drones aanstuurt en bevoorraadt.

Met de ontwikkeling van deze methode hoopt Flash Forest bij te kunnen dragen aan de reductie van het CO2-overschot dat op dit moment de planeet verstikt en dat eigenlijk alleen met bomen effectief valt weg te vangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer