Ga naar hoofdinhoud

Stad Brussel benut pandemie om circulair bouwen te bevorderen

Met Belgische bouwbedrijven, in ieder geval die in de stad Brussel, gaat het niet erg goed sinds het uitbreken van het covid-19-virus. Het Gewest Brussel maakt nu middelen vrij om personeel van zo’n 600 bouwbedrijven te scholen in circulair bouwen.

Volgens onderzoek onder enkele honderden bouwbedrijven in Brussel staat de sector er niet goed voor en dreigen er aan het eind van het jaar veel ontslagen. De overheid, het gewest Brussel, wil die ontslagen tegengaan door gratis scholing aan te bieden aan personeel en bedrijven. Daarbij staat de wens om meer circulair te gaan bouwen vooraan.

Brussel als dichtbebouwde stad heeft vooral met renovaties en verbouwingen te maken. Zo’n 30 procent van al het afval in de stad komt van bouwachtiviteiten. Een deel daarvan komt wel in de recycling terecht maar wordt daarbij gedowncycled, en niet hoogwaardig hergebruikt. Om bouwmedewerkers en bouwbedrijven te leren meer circulair te denken en te bouwen en dit te implementeren in de bedrijfsvoering wordt nu dus geld uitgetrokken. De uitvoering van de trainingen wordt in handen gelegd van de Confederatie Bouw Brussel-Hoofdstad (CBB-H), zeg maar de Brusselse afdeling van het Belgische Bouwend Nederland en aan het BRC Bouw. Deze twee instellingen werken al langer samen in het overheidsinitiatie Alliantie WerkgelegenheidLeefmilieu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer