Ga naar hoofdinhoud

Studentenresidentie in München

De studentenflat Spengelhof ligt in het noordoosten van de wijk Freimann in München, op een halve kilometer van de Isar en de Engelse Tuin. De flat is omgeven door een volkstuin en een heterogene, kleinschalige woonwijk met 1-2 bouwlagen een- en meergezinswoningen. De nieuwbouw heeft een L-vormige structuur en beperkt zich tot drie verdiepingen waardoor hij niet hoger is dan de aangrenzende eengezinswoningen.

Hout speelt een belangrijke rol in het gebouw. Zo is de slaapzaal geconstrueerd als een kruislings gelamineerde houtstructuur op een betonnen basis. Verder zijn de gevels van hout en donker geschilderd waardoor het huis achter de grote bomen nauwelijks zichtbaar is. Andere geveldelen heeft architect Hirner & Riehl juist in felle kleuren geschilderd om vrolijke accenten te zetten.

In totaal heeft de nieuwbouw een bruto vloeroppervlak van 4.700 vierkante meter en biedt ruimte aan 130 wooneenheden. De meeste zijn ontworpen als kleine appartementen met een oppervlak van ongeveer 20 vierkante waarbinnen een ook een badkamer en een kitchenette zijn gerealiseerd. Tevens zijn er grotere, drempelvrije appartementen en moeder-kind-appartementen met twee kamers. Een gemeenschappelijke keuken en een lounge met terras op elke verdieping en een wascafé op de begane grond maken het aanbod compleet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer