Ga naar hoofdinhoud

Swäbisch vakwerkbouw op Expo 2020

Baden-Württemberg House op Expo 2020

Van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022 verwacht de organisatie van de Expo 2020 in het emiraat Dubai ruim 25 miljoen bezoekers. Hier presenteren zich 192 landen en één Duitse deelstaat. De laatste betreft Baden-Württemberg die middels het Baden-Württemberg House alle mogelijkheden binnen de deelstaat op het vlak van innovatie, economie, toerisme en cultuur benadrukt. Dit onder meer door als podium te fungeren voor uiteenlopende bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Het Baden-Württemberg Huis is een houten hybride structuur en maakt bewust gebruik van innovatieve materialen. De gevel is gemaakt van hout uit Baden-Württemberg waarbij de architect Kaufmann & Eggert de structuur zodanig heeft vormgegeven dat het gebouw lijkt te zweven. De draagconstructie is geïnspireerd op de bekende Swäbische vakwerkbouw.

De constructie is zo ontwikkeld dat de architectonische, geometrische en statische planning integraal met elkaar zijn verbonden (parametrische planning). Hierdoor kan de structuur enerzijds worden geoptimaliseerd om te voldoen aan een breed scala aan architecturale en structurele eisen. Anderzijds biedt het de mogelijkheid om aanpassingen door te voeren wanneer gebruikerswensen veranderen; bijvoorbeeld bij hergebruik na de Expo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer