Ga naar hoofdinhoud

Tiny house voor vier gezinnen

Het weekendhuis Casa El Gauchal in de gemeente Navidad aan de Chileense kust combineert vier slaapkamers en een woonkamer in een minimale ruimte. Architect Iván Bravo heeft de kamers verticaal op elkaar geplaats om iedereen het best mogelijke uitzicht te bieden. Daarbij was hij tevens in staat een dakterras en een atrium – zo hoog als het gebouw zelf – te realiseren.

Het bijzondere ontwerp heeft een bijzondere geschiedenis: vier families deelden het eigenaarschap van het weekendhuis. De architect Iván Bravo moest hun ideeën onder één dak zien te krijgen zonder een van de families voor te trekken. Daarbij bestond de wens om een vrij uitzicht op zee te hebben wat hem praktisch dwong om de woning in verticale richting te oriënteren.

Uiteindelijk realiseerde Bravo vier exact even grote slaapkamers, twee badkamers en een dakterras. De ruimtes omringen het drie verdiepingen tellende atrium waarin op de begane grond het woon- en eetgedeelte zijn ondergebracht. De kamerhoge beglazing op de begane grond is naar wens af te sluiten met houten schuifluiken. Op de verdiepingen is iedere slaapkamer voorzien van een ruim raam van vloer tot plafond.

De woning is een houten skeletbouw met puntfunderingen en aan de binnenzijde zichtbare houten balkenplafonds. Hierop is een vloer van beton aangebracht. Binnen zijn de wanden bekleed met dezelfde wit geglazuurde grenen planken als op de gevels zijn toegepast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer