Ga naar hoofdinhoud

Tomorrows Timber nu vertaald als De Houtbouw Revolutie

Op weg naar een circulaire toekomst luidt de ondertitel van het rijk geïllustreerde, 192 pagina’s dikke boek over houtbouw, met nadruk op mass timber zoals clt, dat vorig jaar in het Engels verscheen.

”Toen we vorig jaar tijdens de Nationale Houtbouwdag van Het Houtblad ons boek Tomorrows Timber lanceerden, waren we nog niet van plan om een Nederlandstalige editie te maken”, vertelt Pablo van der Lugt, die samen met Atto Harstra het boek schreef. Wij, en uitgever Material District, schatten in dat de interesse in Nederland alleen niet groot genoeg zou zijn om de uitgave rendabel te krijgen. Met een Engels boek hoopten we op belangstelling uit het buitenland. Die is er ook gekomen. Maar ook in Nederland bleek de interesse groot. Van der Lugt: En dan merk je toch dat hoewel iedereen wel Engels verstaat, het lezen ervan toch niet voor iedereen gemakkelijk is. We kregen heel concreet vaak de vraag of niet ook in het Nederlands kon.
Nog geen jaar later ligt het resultaat er. Het gaat om een rechtstreekse een-op-een vertaling van het Engelstalige origineel, al konden de auteurs het niet laten om vooral in de illustraties hier en daar een nog weer nieuwer houten bouwwerk toe te voegen. Zoals een foto genomen tijdens de bouw van het gebouw Stories in Amsterdam-Noord, dat deze zomer pas is opgeleverd.

De Houtbouw Revolutie is te bestellen via de website van Material District en kost daar 33,50

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer