Ga naar hoofdinhoud

Tot middernacht nog inzenden voor de Nationale Houtbouwprijs

Naarmate de deadline voor inzenden voor de Nationale Houtbouwprijs naderde ontving de redactie regelmatig vragen over hoe de deadline precies begrepen moest worden. Het antwoord is dat de deadline op 1 september zelf ligt deadline is. Dus als het 24:00 uur is en het 2 september is, ‘zakt het lood’.

Zoals ervaren awardorganisatoren al voorspelden kwamen de laatste dagen voor de deadline de inzendingen pas goed op gang. In alle categorieën: zowel particuliere woningen, zakelijke gebouwen als gerealiseerde bouwconcepten die met nadruk bedoeld zijn voor opschaalbaarheid, herhaalbaarheid en industrialisatie, de categorie Seriematige Houtbouw.
Wat ook opvalt aan de inzendingen: het toont de enthousiaste manier waarop in heel Nederland (overigens met een duidelijk zwaartepunt in Amsterdam) op heel verschillende manier met houtbouwmethodes en vormgevingsmogelijkheden wordt omgegaan. Kleine objecten komen voorbij en grote gebouwen. Zelfbouwers en forse ontwikkelprojecten.
Een groot deel van de inzendingen, namelijk de zogenaamde Voorselectie, zal eind deze maand op onze website te zien zijn. Zo kan iedereen een indruk krijgen van wat er allemaal voor moois op dit gebied gebeurt. Uit deze Voorselectie kiest de vakjury uiteindelijk de genomineerden. Die laatste projecten strijden vervolgens met elkaar om de verschillende vakjuryawards en de Publieksprijs.

Inzenden voor deze awards voor ‘het beste houtbouwproject van Nederland’ kan dus nog tot middernacht. Meer informatie en de mogelijkheid om in te sturen is te vinden onder deze link.

De voorzitter van de jury, Het Houtblad hoofdredacteur Jan Maurits Schouten doet nog een oproep om in te sturen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer