Ga naar hoofdinhoud

Tot vrijdag kans op biobased pand van 1 miljoen

Aanstaande vrijdag sluit de inschrijving voor een competitie waar elke houtbouwer voor rechtop gaat zitten. Wie ontwerpt een geheel demontabel, parametisch, maximaal biobased gebouw voor de Floriade? Wie wint mag het bouwen. Met ruim budget.

De inschrijving van dit project met 1 miljoen netto bouwbudget opende op 24 maart jongstleden en sluit alweer anderhalve week later. De organisatie, De Floriade Expo 2022 in Almere, gaat kennelijk uit van zeer snelle ontwerpers of zeer schetsmatige voorstellen. En dat voor een paviljoen dat de expositie van de Rijksoverheid tijdelijk zal gaan huisvesten.

Er zijn wel eisen aan de voorstellen voor dit nieuw te realiseren gebouw. Het moet tenminste 90 vierkante meter groot worden en zal de naam DI-X (Dutch Innovation Experience) krijgen. Verder moet al het toegepaste materiaal zo biobased mogelijk zijn, moet er parametrisch ontworpen worden en moet je dat er aan de buitenkant ook aan af kunnen zien. Tenslotte is het een tijdelijk gebouw en moet die tijdelijkheid ook zo duidelijk mogelijk zijn: het gebouw moet demontabel en multi-inzetbaar zijn.

Inschrijven kan nog tot en met 2 april, Goede Vrijdag, via deze link (waar ook alle beschikbare informatie te vinden is)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer