Ga naar hoofdinhoud

Triplex en hardhout onder zwart vezelcement

Zwarte vezelcementplaten met houten panlatten maken een strakke gevel. Die wordt doorbroken door een open veranda van Australian Blackbutt. Het huis heeft binnen muren en deuren van triplex. Studio Jackson Scott zocht naar duurzame oplossingen.

Het gaat om een gelijkvloerse villa in New South Wales, Australië. Het gebouw werd in houtskeletbouw opgebouwd. De architect, Jackson Scott, probeerde zo eenvoudig mogelijke bouwmaterialen te kiezen. Uit duurzaamheidsoverwegingen maar ook uit kostenbesparing. ‘In Australië zijn de bouwmaterialen duurder dan waar ook ter wereld’ verklaart hij op Dezeen.
De opdrachtgever, een jonge marketeer zonder gezin liet het huis realiseren op een geërfd stuk grond. Hij wenste een behaaglijk en eenvoudig huis dat eventueel ook door een gezin bewoond kon worden. Het gevelpartoon ontstond door de vezelcementplaten in panlatten te vatten en dat allemaal in dezelfde kleur zwart te schilderen. Die kleur wordt binnen herhaald om privévertrekken van meer algemene vertrekken te onderscheiden. De veranda oogt luxe met zijn bekleding met Australian Blackbutt-hardhout. De afwerking van de muren, plafonds en deuren is in triplex, dat ook van plaatselijk hout gemaakt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer