Ga naar hoofdinhoud

Tubbergen krijgt houten ‘Glashoes’

De materialisatie en nadere uitwerking moet nog plaatsvinden, maar op de renderings van het nieuwe multifunctionele gebouw in het hart van het Noord-Twentse Tubbergen is toch duidelijk een houten gebouw te herkennen, al gaat het Glashoes heten.

De gemeente Tubbergen huist momenteel in een gemeentehuis waarvan het oudste deel uit 1967 stamt, daar mocht dus wel eens iets anders voor in de plaats komen. Daarnaast zijn ook de plaatselijke VVV en de politiepost aan een nieuwe ruimte toe. Dat alles komt samen in het ontwerp van BCT Architecten dat deze zomer de opdracht won en dat onlangs met de tekeningen naar buiten kwam.

Die tonen een grotendeels uit hout opgetrokken pand in drie volumes met een puntig grasdak, laag op plekken waar de zichtlijnen dat aantrekkelijk maken en hoog waar het zich meet met omringende stedelijke volumes. De Twenste gemeente ‘Ster van Twente’ maakt al bijna 25 jaar naam voor zichzelf door zicht te profileren als een plek waar veel glaskunst te zien is. Zowel in de buitenruimte als bij de de vele ateliers en glasblazerijen in de omtrek. Het evenement Glasrijk (dit jaar afgelast) trekt jaarlijks veel bezoekers. Vandaar de naam voor het nieuwe gemeentehuis, het Glashoes (waarbij ‘hoes’ Twents is voor ‘huis’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer