Ga naar hoofdinhoud

Tuinhuis om zelf in elkaar te zetten

Studio Ben Allen ontwierp een tuinhuis dat door middel van steekverbindingen door twee personen in tien dagen in elkaar te zetten is. Het tuinhuis biedt een extra slaap- of werkkamer. Het huisje is voor zelfmontage ontworpen.

Een gezin in het zuidwesten van Londen groeide uit hun appartement. Zij gaven opdracht voor de bouw van een tuinpaviljoen om zo een extra kamer te creëren. Het ontwerp van studio Ben Allen is achthoekig van vorm met een zeshoekig plafond. Het plafond heeft een vierkant dakraam. De binnenkant van hout geeft een warme uitstraling. Het huisje heeft een dubbele deur naar buiten.

De componenten van het tuinhuisje worden als plat pakket geleverd. Met een freesmachine zijn de onderdelen zo gevormd dat ze in elkaar geschoven kunnen worden. De constructie is binnen twee dagen gereed en het aanbrengen van de buitengevel van plaatmateriaal kost dan nog vier werkdagen. Twee mensen moeten daarna nog vier dagen werken aan de binnenkant van het huisje, de vloerverwarming en de meubilering. Er zijn wel twee specialisten nodig voor het spuiten van de isolatie (bijvoorbeeld hout- of papiervezel) en voor de elektrische installatie. Het huisje kan worden afgebroken en op een andere plaats opnieuw in elkaar worden gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer