Ga naar hoofdinhoud

Uitbreidings- en nieuwbouwproject Volksschule Lauterach

Na eerst samen met andere concurrerende bureaus een Europese aanvraagprocedure doorlopen te hebben, viel het architectenbureau Feyferlik/Fritzer uit Graz in Oostenrijk de eer te beurt om de bestaande bouw van de Volksschule van de Marktgemeinde Lauterach uit te breiden.

De aanbouw uit de jaren 50 werd afgebroken en het 80 jaar oude hoofdgebouw werd behouden en gesaneerd. Feyferlik/Fritzer bouwden vervolgens paviljoens in clustervorm om het hoofdgebouw heen. De paviljoens zijn van buitenaf bereikbaar. De architecten brachten aparte ruimtes voor lezen, sporten en muziekonderwijs in een bijgebouw onder. Het dak van het bijgebouw is grotendeels met groene planten begroeid.

Er is sprake van duurzame en hybride bouw: Het architectenbureau gebruikte veel hout in combinatie met beton. De wintertuin werkt als een klimatologische bufferzone: zonne-energie wordt optimaal gebruikt.

Het project heeft de Staatspreis Architektur & Nachhaltigkeit 2019 gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer