Ga naar hoofdinhoud

Uitvouwbare kunstschuur

Art Barn by Thomas Randall-Page. Copyright Jim Stephenson 2020

Het was een oude schuur, en in gesloten toestand ziet hij er nog steeds een beetje zo uit. Maar de grote schuifdeuren geven nu toegang tot een expositieruimte en daarbinnen is een kurken studio. Met uitklapbaar balkon.

De ‘Art Barn; is ontworpen door Thomas Randall-Page in het graafschap Devonshire. De architect gaat er zelf werken en er zijn verzameling kunst in exposeren. Veel van het uiterlijk van de oude schuur is in tact gelaten: het volume, de vorm en ook de buitenkant van grijshouten planken. Rollend over ijzeren glijders zijn aan twee kanten enorme deuren aangebracht die helemaal kunnen worden opemgeschoven. Dat treed volop daglicht binnen in het van binnen met witte wanden afgewerkt gebouw, waar overigens daklichten ook al zorgen voor natuurlijk licht.
Midden in de schuur is op houten poten op een stenen fundering een bescheiden werkstudio gemaakt waar de architect ongestoord kan werken en bovendien heel behaaglijk, want het interne gebouwtje is bekleed met kurk en kan verwarmd worden met een houtkachel.

Art Barn by Thomas Randall-Page. Copyright Jim Stephenson 2020

Ook op de begane grond kunnen luiken weggeklapt worden en het meest verrassende is wel dat een deel van de houtenfacade naar beneden weggeklapt kan worden en dan een balkon vormt dat aansluit op de studio. Vandaar kan op boomtophoogte over de natuur van Deconshire worden uitgekeken.

Art Barn by Thomas Randall-Page. Copyright Jim Stephenson 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer