Ga naar hoofdinhoud

Vakantiehuis op palen bekleed met larikshout

Het Britse Ström Architects heeft een met larikshout bekleed vakantiehuis ontworpen voor een gezin met vier personen. Het huis ligt op een heuvel en wordt gedragen door dunne metalen palen.

Het vakantiehuis staat op Isle of Wight, dat vatbaar is voor overstromingen. Daarom ligt het huis op een hoog punt en is de vleugel waarin zich de slaapvertrekken bevinden een stuk boven het maaiveld verheven.

Het huis kijkt uit over een lang stuk water. Ström Architects koos voor een lage constructie om het uitzicht op het omringende landschap niet te belemmeren. Het vakantiehuis bestaat uit een rechtlijnig volume dat bekleed is met balken van zwart gebeitst larikshout. Aan beide zijden van de woning zijn grote glazen wanden gerealiseerd met uitzicht op het omringende natuurschoon. Aan de binnenzijde zijn plafonds, vloeren en wanden met hout bekleed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer