Ga naar hoofdinhoud

Van garage naar woning met bestaand materiaal

Cottrell and Vermeulen Architecture gebruikten bestaand materiaal van garages en schuren om van een dubbele garage uit de jaren 70 een woning te maken die past bij de aangrenzende panden. Het huis telt twee verdiepingen en staat in Zuid-Londen.

De architecten van Cottrell and Vermeulen Architecture bezochten eerst andere huizen in de straat voordat zij tot hun ontwerp kwamen. Zij kozen voor een combinatie van bakstenen en hout om het bestaande gebouw te verbouwen en uit te breiden. Voor inbouwkasten en voor de trap werd multiplex gebruikt.

De woning is 98 vierkante meter groot en zes meter breed en heeft een woon-eetkamer die uitkomt op een omsloten bakstenen binnenplaats. Boven zijn twee slaapkamers en een studeerkamer. De architecten zorgden met hun ontwerp voor veel daglicht in de woning. Boven de trap zijn dakramen geplaatst en de studeer- en slaapkamer aan de achterkant van de woning hebben kleine balkons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer