Ga naar hoofdinhoud

Veel hout bij ‘heruitvind’-competitie

De eerste 15 winnaars van de Reinventing Cities-prijsvraag zijn bekend gemaakt. Er gaan er meer volgen: meer dan 1200 arhcitecten en ontwerpers leverden plannen in voor het met duurzame gebouwen revitaliseren van gebouwen en wijken in tientallen wereldsteden.

De prijsvraag is in 2017 gelanceerd door een initiatief dat zich C40 noemt, naar de 40 procent die de gebouwde omgeving door duurzamer te worden zou kunnen besparen op de wereldwijde uitstoot van CO2. Tientallen steden over de hele wereld stelden stadswijken of oude gebouwcomplexen ter beschikking waar ‘iets mee moest gebeuren’. De deelnemers werden uitgedaagd om met plannen te komen voor duurzame, CO2 besparende, en stadrevitaliserende gebouwen. De eerste 15 winnaars zijn inmiddels bekend gemaakt en zullen ook gerealiseerd worden. Ze zijn via deze link te vinden.

In de komende tijd zullen andere winnaars volgen, in die steden loop de competitie nog.

Eigenlijk niet opvallend: veel van de voorstellen bevatten hout als bouwmateriaal, wegens de duurzame en CO2-besparende kwaliteiten. Op de artistimpression. De Urban Village, die in Oslo gerealiseerd zal worden. Het gebouw wordt hoofdzakelijk van kruislaaghout gebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer