Ga naar hoofdinhoud

Velux gaat innoveren in een houten opslagschuur

Veel innovatieve bedrijven zijn in een bijna spreekwoordelijk schuurtje begonnen. De Deense dakramenfabrikant Velux is al groot, maar gaat zijn innovatiedeskundigen nu bijeenbrengen in een houten opslagloods uit 1995. Want hout is nu eenmaal heel inspirerend.

In het nieuwe innovatiecentrum, dat in 2023 operationeel moet zijn in de stad Østbirk, komen 500 mensen te werken op 12.500 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Die medewerkers werken nu in verschillende vestigingen in Denemarken en daar buiten. Het Deense architectenkantoor Praksis Architekter staat garant voor het ontwerp dat gekozen werd uit twee kandidaten. De bedoeling is om van Østbirk, waar ook de fabriek en het hoofdkantoor staan, een aantrekkelijke campus te maken. Daarvoor wordt dus de eigen loods gebruikt die in 1995 van hout gebouwd is en langfe tijd dienst deed als centraal magazijn.
Velux koos voor dit ontwerp omdat het de historie van het gebouw respecteert, omdat het de relatie met de omliggende natuur heel goed weet te leggen, die is doorlopend overal zichtbaar, en omdat het interieur handig modulair is opgezet, zodat het gebouw heel flexibel is. De ramenfabrikant investeert ca 26,9 miljoen euro in de verbouwing die nu snel van start zal gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer