Ga naar hoofdinhoud

Vijf corporaties doen ‘iets’ met houtbouw

Een Finch-project in Monnickendam

Terwijl de voordelen van houtbouw overduidelijk zijn, ook voor woningcorporaties, zijn er nog maar een paar die experimenteren met het materiaal. De redactie van ‘Tegenlicht’ van omroep VPRO, die een programma over houtbouw maakte, vond precies 5 corporaties.

Op dit moment worden op verschillende plaatsen in ons land zogenaamde ‘meet-ups’ georganiseerd naar aanleiding van de uitzending ‘De houten eeuw’ van de VPRO. (Die niet allemaal op de digitale kalender van de meet-ups zijn terug te vinden). Een probleem dat daar werd aangekaart door verschillende sprekers is dat er bij de woningcorporaties nog maar zo weinig interesse is in bouwen met hout. En dat terwijl bouwen met hout snel gaat, woningen oplevert die comfortabel, gezond en energiezuinig zijn, met minder faalkosten gerealiseerd kunnen worden en bovendien CO2 opslaan in plaats van CO2 uitstoot veroorzaken.

Na onderzoek concludeert de redactie van Tegenlicht dat er nog maar vijf corporaties in Nederland zijn die een pilot met houtbouw hebben lopen of wel eens woningen in houtbouw hebben gerealiseerd. Het zijn: Fien Wonen in Hardinxveld Giessendam, Ons Doel in Leiden, Wonen Limburg, Wooncompagnie in Monnickendam, Sint Trudo in Eindhoven en Woonwaard in Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer