Ga naar hoofdinhoud

Vormexperimenten met geheel houten gebouw bij chateau

Waar het gebouw precies voor moet dienen, wordt zorgvuldig in het midden gelaten. De gasten van het nabijgelegen kasteel (een hotel) zouden er iets kunnen leren. Maar het zou ook een huis kunnen zijn. De architecten experimenteerden met 100% hout.

Het gebouw is het resultaat van een prijsvraag, uitgeschreven door chateau Bourdasière, in Montlouis-sur-Loire in de Loirevallei, onder Parijs. De uitvraag was om naar een experimenteel, geheel houten, gebouw. De winnaar was een combinatie van architecten: Peera Supahshid Studio, gevestigd in Bangkok, LOCAL (Parijs en Bergen) en Isabelle Poulain Architecte uit Parijs,
Het gebouw staat op palen van acaciahout, de constructie is grotendeels gemaakt van balken uit bomen die van het landgoed afkomstig zijn en de gebouwschil bestaat uit kruislaaghout dat weer betimmerd is. Afwerking binnen is met osb-plaatmateriaal. Het gebouw, dat geen ramen heeft, kent zowel beneden als boven houten terrassen, en bestaat binnen uit tal van niveau’s.
Het 100% Wooden House staat op de route van een educatieve natuurroute en er kunnen dan ook objecten in ten toon worden gesteld. Maar het zou ook door een gezin bewoond kunnen worden waarvoor bij situering en vormgeving van de verschillende ruimten rekening gehouden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer