Ga naar hoofdinhoud

Vrijetijds- en wellness-tempel in Beieren

Thermalbaden Lindau aan de Bodensee

Aan de rand van de kust in de Reutin-baai ten oosten van het eiland Lindau, is een volledig zwembaden- en welnesscomplex gebouwd. Het is een vervanging en uitbreiding van het verouderde lido Eichwald en bestaat uit verschillende onderdelen.

Naar het zuiden langs de oever, met uitzicht op het meer en het achterliggende berglandschap, is een driedeling te onderscheiden: een familie- en sportbad, een thermaalbad en wellnessruimte en een saunaruimte met in totaal twaalf sauna’s binnen en buiten. Tevens zijn eetgelegenheden en een fitnessruimte gerealiseerd.

Het ontwerp is van 4a Architekten uit Stuttgart; een bureau dat veel ervaring heeft met zwembadarchitectuur. Er is dan ook nadrukkelijk rekening gehouden met de omgeving. Zo maken rotsplaten, stenen en vegetatie bewust onderdeel uit van het ontwerp. Voor de inrichting van het omliggende park is samengewerkt met landschapsplanners Planstatt Senner. De ruime recreatievoorziening biedt circa 13.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak en 1.800 vierkante meter water. Er is ook een 50-meterbad buiten.

De langgerekte betonconstructie van twee verdiepingen volgt de rand van de oever. Het tweede niveau oogt homogener door het gevelmateriaal van verticale houten profielen en doorlopende lintvensters. Ook de binnenruimte is landschappelijk ontworpen, met veel hout. Maar dan expressiever door te spelen met volumes, materialen en kleuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer