Ga naar hoofdinhoud

Watersportcentrum aan de Deense kust

Aan de kust bij het Deense Esbjerg wordt een houten gemeenschappelijk centrum voor watersport gebouwd. De bedoeling is dat het gebouw in 2021 wordt opgeleverd. Het centrum zal ruimte bieden aan verschillende watersportclubs.

In het gebouw komen trainingsfaciliteiten, sociale ruimtes, een grote werkplaats en een bootopslag. Snøhetta en WERK Arkitekter ontwierpen samen het gebouw. Het ontwerp was de winnende inzending van de competitie die uitgeschreven werd voor het te bouwen centrum in deze grootste havenstad van het Scandinavische land.

De architecten hebben een open en toegankelijke vorm ontworpen. Grote ramen rondom het geven uitzicht over de Noordzee. Bijzonder aan het ontwerp is dat het er op overstroming is ingesteld. Bij hoog tij kan het water vrij in de benedenverdieping spoelen, waar de boten zijn opgeslagen en die van beton wordt. Boven is het gebouw grotendeels van hout en bevinden zich de kantoren en clubruimten. Het is de bedoeling het gebouw ’s nachts te verlichten zodat het centrum straalt als een vuurtoren. Het gebouw gaat dan ook ‘Laternen’ heten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer