Ga naar hoofdinhoud

Webvormige school met speelplaats op het dak

In Lissabon bouwde het architectenbureau ARX Portugal een school die bestaat uit twee gebouwen die met hout zijn bekleed en door hout met elkaar zijn verbonden. Eén van de gebouwen heeft een speeltuin op het dak. De vorm van de school werd bepaald door de vorm en grootte van de bouwplaats.

Het grote gebouw in het noorden heeft een kantine op de begane grond en klaslokalen daarboven. De bovenste verdieping herbergt een evenementenruimte, een gymzaal en een binnenspeeltuin. Grote ramen bieden uitzicht op de stad. De dakkapel heeft openingen voor ventilatie. Het zuidelijk gelegen kleinere gebouw heeft een lerarenkamer en klaslokalen voor de kleuters. Op het dak is een extra speelplek. Het dak heeft houten vlonders en ramen die zorgen voor licht voor de onderliggende ruimtes.

De architecten van ARX Portugal verbonden de beide gebouwen met elkaar door houten structuren van dikke kolommen en dakbalken te gebruiken. De houten kolommen en balken zijn zichtbaar gelaten. De architecten kozen voor hout vanwege de duurzaamheid, de warme sfeer en de bouwsnelheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer