Ga naar hoofdinhoud

Weekendhuis aan meer bij Montreal

Twee broers lieten een weekendhuis bouwen aan Lake Brome, een meer dat ruim een uur rijden van de stad Montreal ligt. De architecten ontwierpen een huis met een zadeldak. Ze pasten veel hout toe. De woning heeft houten gevels en binnenin houten wanden met verborgen opbergruimtes.

Het architectenbureau Atelier Schwimmer ontwierp een twee verdiepingen tellende woning met 300 vierkante meter woonoppervlak. De begane grond is een loft-achtige woonruimte. Het centrum van de woning wordt bepaald door een grote schoorsteen die langs de trap naar het dak loopt. Grote hoge ramen zijn gericht op het meer. De vloeren zijn van beton en de wanden van lichtgekleurd hout. De houten wanden verbergen veel opbergruimte voor watersportmaterialen zoals hengels en schaatsen.

De gevels van het huis zijn bekleed met gevlamd larikshout en het dak met zwart plaatstaal. De kleuren van de gevels en het dak lopen in elkaar over. De entree van het huis en de terrassen lijken uit het volume van het huis gesneden te zijn. Dat beeld wordt versterkt door het kleurverschil: de entree en de terrassen zijn bekleed met lichtkleurig hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer