Ga naar hoofdinhoud

Weer een spannend gebouw in Seestadt, Wenen

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen beleeft een houthausse. Zeker in de uitbreidingswijk Seestadt Aspern. Daar staat al het bijna hoogste houten gebouw ter wereld, HoHo. Nu komt er een misschien nog wel interessanter houten gebouw van zeven verdiepingen, Forum am Seebogen.

Aan het nieuwe gebouw wordt sinds 17 maart gebouwd. In juni 2022 moet het zeker af zijn want dan zal er vijf maanden een deeltentoonstelling van de Internationale Bauausstellung Wien in huizen. De IBA Wien is een langjarig initiatief, begonnen in 2016, dat sociale woonvormen wil tonen en stimuleren.

Het Forum am Seebogen, een ontwerp van het architectenkantoor Heri&Salli, heeft een opbouw waarbij zeer sterk gevarieerd kan worden met ruimten. Het gebouw staat op een hoge begane grond-verdieping die als publieke ruimte bedoeld is. Daarboven is het een afwisseling van module- en systeembouw in hout (het is een hybride gebouw, waarbij de betonnen steunconstructie niet in het midden, maar langs één van de langzijdes gerealiseerd zal worden).
De indeling is, door deze bouwwijze, extreem flexibel. Er kunnen terrassen en balkons gerealiseerd worden, kleine werkstudio’s, grotere kantoorruimten, kleine en zelfs royale woningen. Het grootste deel van de ruimte zal in een soort huurconstructie met recht op koop aan de man gebracht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer