Ga naar hoofdinhoud

‘Wereldomzet kruislaaghout verviervoudigt in 20 jaar’

De wereldwijde productie van Cross Laminated Timber, kruislaaghoout, zal in 2025 een waarde hebben van 2 miljard euro, waar het in 2016 nog 596 miljoen euro omzet draaide. Dat stelt een marktonderzoeksbureau.

Het bureau, Transparancy Market Research, constateert dat de handel in CLT, dat voornamelijk voor dragende constructies in houten gebouwen gebruikt wordt, gekenmerkt wordt door een grote hoeveelheid aanbieders. De verwachting is dat het aantal aanbieders in de komende tijd alleen maar zal toenemen. Dit omdat de marktvraag naar dit bouwmateriaal aan een grote opmars bezig is, met name vanwege de wens van opdrachtgevers en overheden om duurzamer te bouwen.

Het rapport noemt de bedrijven die op dit moment nadrukkelijk zich richten op de wereldwijde markt van CLT-afnemers. Dat zijn:
Nordic Structures, Mayr-Melnhof Holz Holding AG, Binderholz Bausysteme GmbH, Structurlam Mass Timber Corporation, Ed. Züblin AG, en Sterling Lumber Company. Deze bedrijven krijgen dus tussen nu en 2025 gezelschap van vergelijkbare spelers.

De totale omzet van de CLT-branche in 2016 schat het bureau in op 670,2 miljoen dollar (ca 596 miljoen euro). Het spreekt de verachting uit dat de markt in 2025 2332,1 miljoen dollar waard zal zijn, grofweg 2 miljard euro.

Bron: Transparancy Market Research

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer