Ga naar hoofdinhoud

WestLawn in Bullstreet wordt eerste houten kantoor van Columbia

Het is op een terrein waar eens een van de eerste en grootste instituten voor geestelijke gezondheid van Amerika gevestigd was. Een advocatenkantoor had wel idee in huisvesting in één van de historische gebouwen. Het werd nieuwbouw. In hout.

Het Bullstreet district in Columbia, South Carolina, kun je als braakliggend of als upcoming beschouwen. De gebouwen uit de negentiende eeuw wachten nog op hun bestemming, op het omliggende terrein worden nu nieuwe gebouwen gerealiseerd. Waaronder het WestLawn-gebouw waarvoor in maart een bouwbegin-ceremonie werd gehouden. Over een jaar moet het er staan: vijf verdiepingen hoog. grotendeels gemaakt van glulam en clt.
De lokale website The State meldt trots dat er in de hele Verenigde Staten nog geen 400 gebouwen van deze omvang van hout gerealiseerd zijn. De hoofdhuurder wordt het juridisch kantoor Robinson Gray Stepp & Laffitte. Dat wilde oorspronkelijk graag in de historische gebouwen ondergebracht worden maar die boden daar de mogelijkheid niet toe. Nu krijgt de firma de twee bovenste verdiepingen van het pand, inclusief een dakterras. Beneden is ruimte voor winkels en de eveneens nieuwgebouwde Starbuck is dichtbij.

A-verhuurlocatie

De overige kantoorruimte wordt als een A-locatie ingeschat. Dat verraad ook wel de achterliggende redenen voor Robert Hughes, van Hughes Development Inc. die het complete gebied ontwikkeld. Tegenover de website legt hij uit dat dit nieuwe, houten gebouw, dat een best bijzondere vorm krijgt en ook van binnen royaal met hout betimmerd zal worden, een van de aantrekkelijkste kantoren van het hele zuiden van de Verenigde Staten zal worden. Wat goed is voor de verhuur.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer