Ga naar hoofdinhoud

Wind Design + Build gaat vmbo in Beilen bouwen

Arcitectenbureau Wind Design+Build heeft het beste ontwerp gemaakt voor een nieuw gebouw in het Drentse Beilen waar onder andere twee vmbo-scholen van gebruik gaan maken. Het wordt gebouwd ‘op de krimp’.

De verwachting is dat het aantal scholieren in de omgeving van Beilen in 2030 aanzienlijk lager zal liggen dan nu. In het gebouw gaan de openbaren en de christelijke vmbo sholen dan ook samenwerken. Daarnaast komt er een jongerensoos in en krijgt het gebouw ook een buurtfunctie.

Veel van de materialisatie van dit plan voor een schoolgebouw en een losstaande gymzaal, aan de plaatselijke pers gepresenteerd door architect Sjoerd Betten van Wind Design+Build is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat het aan de BENG-eisen zal voldoen en dat aan de binnenzijde zeer veel glulam en clt toegepast gaat worden. Het materiaal op de buitengevels is ingetekend als houten betimmering.

Er is alle tijd voor de ontwerpfase, eerst moet het huidige gebouw op die plek gesloopt worden en er loopt nog een flora en fauna-onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer