Ga naar hoofdinhoud

Wonen in een stapel bomen

Basaler kan het niet, terwijl het toch een ruim en luxe en uitstekend geïsoleerd huis zou kunnen zijn. Architect Christophe Benichou ontwikkelde dit inspirerende idee: een ruimte in verse bosoogst.

De visie is uitgewerkt voor een concrete plaats, het plateau d’Aubrac, in het midden van Frankrijk, nabij een langeafstands-wandelpad. Het ontwerp bestaat uit een langwerpig bouwvolume met twee verdiepingen, waarbij de onderste half in de grond verzonken is. Beide ruimten, gemaakt van kruislaaghout, hebben zeer grote ramen aan weerszijde die wijds uitzicht geven. Het woondeel wordt geheel bedekt met een laag zaaghout zodat het geheel er uitziet als een hoge stapel versgezaagde bomen zoals die in productiebossen veel worden aangetroffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer