Ga naar hoofdinhoud

Woning met bekleding van Australisch hout

Bovenop een klif van Avalon Beach (Australië), ligt een bungalow bekleed met Blackbut, een Australische houtsoort. Het architectenbureau nam bij het ontwerp van de woning uitdrukkelijk de keuze van het materiaal voor de woning mee.

Architect Bill McCorkell van bureau ArchiBlox zegt vanaf het begin de specifieke structuur van de bungalow te hebben ontworpen met het oog op bewuste keuzes van materialen om zo het afval te minimaliseren. Het bureau werkte bovendien met prefab-elementen waardoor het huis in zes weken gebouwd kon worden. Het grootste deel van het huis is omwikkeld met golfplaten die speciaal zijn ontwikkeld voor kustomgevingen. Verder is het huis bekleed met Blackbutt, een inheemse houtsoort uit duurzame bosbouwmethoden en FSC-gecertificeerd. Het huis is overwegend omlijst met hout en heeft als basisstructuur cementplaten met wolisolatie. Isolatie vindt ook plaats door het met planten bekleed dak.

Het regenwater wordt naar een 7500 liter bovengrondse tank geleid. Dat water wordt gebruikt voor het irrigeren van de tuin. De bedienbare ramen zorgen voor het doorluchten van het hele huis en aluminium lamellen voor de ramen langs de noordgevel verminderen de zonnewarmte. De bungalow heeft een oppervlak van  106 vierkante meter, heeft 2 slaapkamers, een badkamer, een open keuken en een eet- en woonkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer