Ga naar hoofdinhoud

Woningen in herfstkleuren

Aan het IJmeer in Almere worden momenteel 173 gezinswoningen gebouwd die zijn ontworpen door Van Bergen Kolpa Architecten uit Rotterdam. De vijf verschillende woningtypen, met kozijnen en geveldelen van Accoya, hebben een herfstachtige uitstraling.

De nieuwe woonwijk Boomrijk, waarvan inmiddels een derde is gerealiseerd, is onderdeel van het omvangrijke project DUIN van ontwikkelaar voor woongebieden Amvest en de gemeente Almere. DUIN ligt direct aan het IJmeer en bestaat uit bossen, stranden en een nieuw duinlandschap. Van Bergen Kolpa Architecten kreeg de opdracht om in het bosrijke gedeelte woningen te ontwerpen. Omdat de architect bossen associeert met herfst, koos hij ervoor om de woningen in die sfeer te laten opgaan.

Het resultaat bestaat uit een vijftal typen koop- en huurwoningen die allemaal getooid zijn in herfstkleuren. Zo zijn er voor de zadeldaken speciale keramische dakpannen ontwikkeld die variëren van lichtbruin naar donkergeel. Deze tinten passen mooi bij de rest van de buitenkant van de gebouwen. Die bestaat uit licht- en donkerbruine bakstenen, afgewisseld met kozijnen en geveldelen van Accoya. Dit verduurzaamde hout is afgewerkt met een licht gepigmenteerde transparante lak. De woningen krijgen daardoor een fraai en vrolijk uiterlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer