Ga naar hoofdinhoud

Zeer zorgvuldig gedetailleerd dubbelhuis

Hausfuchs, het ‘Vossenhuis’ in München is een geheel in houtbouw gerealiseerd dubbel woonhuis van de hand van architectenstudio IFUB. De mooie en zorgvuldige detaillering binnen valt op. Maar zeker ook de bijzondere gevelafwerking.

De architecten realiseerden op de plek waar een eengezinswoning stond een dubbel woonhuis dat zowel passend is bij de gebouwde omgeving alsook karakteristiek te noemen is. Meteen opvallend is de zeer strakke doorvoering van het verduurzaamde larixhout dat in tegengestelde richtingen op de verschillende bouwvolumes (inclusief de garage en de kleine schuurtjes voor de afvalbakken) is toegepast. Door overal hetzelfde materiaal te gebruiken wordt eenheid gecreëerd, terwijl te variëren in de richtingen van de aftimmering er een eigen karakter aan de afzonderlijke bouwdelen wordt gegeven.

Het energiezuinige huis is geheel uit hout gebouwd. Daar zie je binnen verder niet heel veel van. Wel zie je aan de foto’s en de uitgebreide beschrijvingen op de website van de architect dat er binnen een hoge afwerkingsgraad is bereikt. De ‘rode badkamer’ met zicht op de hemel vanuit het ligbad is wel de meest opvallende ruimte. Zie de site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer