Ga naar hoofdinhoud

Zwart larikshotel op de Bühel

Door de bestaande structuur te behouden en tegelijkertijd te vernieuwen en uit te breiden, ontstond een herkenbaar en modern hotel waarin hout werd verwerkt uit de omliggende bossen.

Het hotel bevindt zich op de ‘Bühel’ een ‘mystieke’ heuvel met veel geschiedenis op 1200 meter boven de zeespiegel in Zuid-Tirol. Uitbreiding van de bestaande bouw vond plaats op het onderliggende terrein. De uitbreiding bestaat uit zes verdiepingen. Pedevilla Architects tekenden voor het ontwerp van het hotel.

Kleipleister met toeslagen

De gevel van het gebouw bestaat uit zwart gelakt larikshout. Het larikshout komt uit de omliggende bossen van het hotel. Ook de vloeren van de hotelkamers bestaan uit lokaal larikshout. Naast de houten lambrisering werden in het interieur van het hotel kleipleisters gebruikt met toeslagen van de kopermijn uit de buurt. De koperen frames van de lampen komen eveneens uit de kopermijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer