Ga naar hoofdinhoud

Zwemcomplex aan Tiroler meer

Het ‘Lake House Völs’ in Zuid-Tirol is een houten zwemcomplex dat bestaat uit twee gedeeltes. Een ruime houten lounge en een grote steiger vormen de overgang naar het meer. Noa, een netwerk van architecten uit Bolzano en Berlijn, tekende voor het ontwerp.

Bureau Noa ontwierp twee gedeeltes voor het complex om de schaal van het nieuwe gebouw klein te houden. Een van de gebouwen heeft een zadeldak met uitzicht op het meer. Het heeft een ruim terras. In dat gebouw huist een restaurant. Aan de zijkant van dat gebouw is bovendien een zelfbedieningsgedeelte voor wandelaars, fietsers of zwemmers. Hierdoor kan het terrasgedeelte worden ontlast.

Het tweede gebouw bestaat uit kleedruimtes en sanitaire voorzieningen. Omdat de vloeren hier snel nat worden, zijn zij met een speciale harsvultechniek gemaakt, zodat de vloeren niet te glad worden.

Het complex heeft een houten frameconstructie. De larikshouten gevel en de loopbruggen zijn gemaakt van inheemse bomen. Het gebouwencomplex is helemaal drempelvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer